Implementatie Guide Customer Relations Management (CRM)

Wat is CRM

CRM is de afkorting voor Customer Relations Management en gaat over het optimaliseren van de relatie met de klant. Op welke manier die relaties geoptimaliseerd wordt is afhankelijk van de betekenis die toegekend wordt aan CRM en de implementatie van het CRM systeem. Lees verder>>

Wat kan je met CRM?

De belangrijkse functies van CRM zijn:

  1. Relatie management, met andere woorden het beheren van gegevens over je klanten en de relatie(s) die ze met jou (als bedrijf) hebben.
  2. Activity Management, waarmee je in kaart heb wie wanneer waarover gesproken heeft met de klant via welk kanaal.
  3. Lead Management, zodat je inzicht krijgt in waar de interesses voor je producten en diensten liggen.
  4. Opportunity management, Engels voor verkoopkansen management, waarmee je verkoopproces kan verbeteren.

Vaak wordt CRM nog uitgebreid met:

  • Diverse Customer Service processen, zoals klachten management, Klanten service, Helpdesk of andere klantgerichte processen.
  • Campagne Management, waarmee er 1 centrale plek ontstaat van waaruit Marketing Campagnes georganiseerd en beheerd worden.
Voordelen van CRM
Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van CRM leidt tot meer dan 30% meer sales, meer dan 40% hogere verkoopproductiviteit en tot wel 45% nauwkeurigere prognoses.
Kiezen tussen de verschillende CRM pakketten

CRM pakketten bestaan in verschillende soorten en maten in verschillende prijsranges hoe kies je nu dat CRM pakket dat het beste past bij jou organisatie, lees hier verder!

Overzicht van de belangrijkste CRM Implementatie partners.
In verband met de complexiteit en grote hoeveelheid aan verschillende functies en mogelijkheden is het selecteren van een CRM pakket niet genoeg. Vaak is er additionele expertise nodig om het systeem zo in te richten dat het past binnen uw organisatie.

 232 total views