0
(0)

Als een gebruiker X wil ik zus en zo kunnen zodat ik dit en dat kan bereiken, is toch al bijna de perfecte User Story? Veel mensen denken dat een User Story alleen bestaat uit bovenstaande zins constructie. Dat gebruik van die zins constructie voldoende is om er voor te zorgen dat een project het juiste “Agile’ resultaat oplevert. 

Hieronder een aantal tips waarmee je er voor kan zorgen dat, User Storys ook zo geïnterpreteerd worden als dat je bedoelt had: 

1. Een perfecte User Story kun je herkennen aan een korte naam. Een korte naam zorgt ervoor dat je de User Story gemakkelijk kan vinden. Een korte naam zorgt er ook voor dat je goed een discussie kan voeren over verschillende User Stories. Daarnaast zorgt het ervoor dat je in een opslag inzicht krijgt over de gewenste functionaliteit van een (sprint)backlog. 

2. Gebruik de “Als X wil ik zus en zo, zodat ik dat en dat” als inleiding van de context van de gewenste functionaliteit. Het gebruik van deze zinsconstructie zorgt er voor dat de gewensten functionaliteit ook voor iemand toepasbaar is. Niks is zo zonde al functionaliteit ontwikkelen waarvoor niet duidelijk is wie het in welke situatie waarom gaat gebruiken of waarvoor. 

3. Voeg additionele context toe in de vorm van een korte beschrijving. Het is een goed gebruik om context te geven over de situatie waarin de User Story een rol speelt. Daarnaast kan het inzicht geven in  wat er in het grotere geheel bereikt wordt en wat je verwacht van de functionaliteit.

4. Maak datgene dat bereikt moet worden kwantitatief, zodat je het resultaat achteraf kan meten, bijvoorbeeld in termen van tijdswinst, kosten besparing etc. 

5. Voeg acceptatie criteria toe, zodat duidelijk is waar de User Story aan moet voldoen, niet alleen functioneel maar ook non functioneel. Gebruik hierbij bijvoorbeeld FURPS zodat je de non functionele requirements niet vergeet. 

6. Geef acceptatie criteria een unieke identifier zodat je ze makkelijk kan hergebruiken in andere User Stories, dit scheelt niet alleen werk, maar zorgt er ook voor dat alle users stories dezelfde criteria hebben, ook als er iets veranderd. 

7. Som op welke gegevens en dus data noodzakelijk zijn bij het uitvoeren van de User Story. Zo weet je meteen of je een privacy issue hebt en of er noodzaak is voor koppeling met andere systemen.

8. In een perfecte user story is duidelijk welke impact op andere systemen verwacht kan worden. Maak een opsomming van alle geimpacte systemen door die User Story. 

9. Maak een overzicht van de keuzes of ontwerpbeperkingen die binnen of buiten het project zijn bepaald zodat je dezelfde discussies niet nog een keer hoeft te voeren. 

10. Maak een use case diagram zodat in een oogopslag duidelijk is welke rollen, systemen en functionaliteiten een rol spelen in de user story. 

 

Stappen plan voor de Perfecte User Story. 

Een perfecte User Story in één keer uitwerken is niet Agile en mogelijk zelfs zonde. Als Virtual BA hanteren we het volgende stappenplan: 

Stap 1: Identificatie van de User Story en plaatsing op de backlog op basis van naam, user story en een korte omschrijving. 

Stap 2: Verdere detaillering van de context en acceptatie criteria

Stap 3: Impact bepaling met betrekking tot data en gerelateerde systemen. 

Hulp Nodig?

Virtual BA helpt je graag verder op weg met het opstellen van perfecte User Stories.

Wat vond je van dit artikel?

Rating:

Gemiddelde rating 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen, je mag als eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Thuiswerk tips

Thuis werken hoe doe je dat eigenlijk?   In verband met Corona hebben veel mensen het verzoek gekregen om twee weken lang thuis te gaan werken. Nu hebben de meeste mensen wel een keer sporadisch thuis gewerkt ivm een ziek kind, aannemen van een belangrijk pakje...

De 5 meest voorkomende soorten automatisering

Automatisering kan veel verschillende vormen aannemen, misschien is dat ook wel de reden dat er zo veel automatiseringsprojecten mislukken. Simpelweg omdat men elkaar niet begrijpt of omdat men denkt het over hetzelfde te hebben. Vaak gaat het over het automatiseren...

Top 3 boeken voor Business Consultants

Helping, How to offer, Give and Receive Help De meest fundamentele vaardigheid van een Business Consultant is weten hoe je de klant het beste kan helpen. Niet op basis van de inhoud, maar door echt door te dringen tot de kern van het probleem. Helping, van Edgar...

Het ideale SCRUM Team

Het ideale SCRUM Team SCRUM is hot, maar of het nu een zegen of een vloek is, daar zijn de meningen over verdeeld. Een van de belangrijkste key succesfactoren is het SCRUM Team. De inrichting van het team bepaalt het succes van het project. Immers in SCRUM bepaalt het...

 1,340 total views

Neem contact op

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

We nemen zo snel mogelijk contact met je op

BA Netwerk

Schrijf je nu in voor het BA netwerk en wij helpen je met vinden van een goede Business Analist!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Neem Contact op

Neem Contact op

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

Dank je wel voor het inschrijven wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!